‘’U službi Vaše lepote”Pratite nas Facebooku

Hijaluronski fileri


                  Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma i ima je skoro 50% u našoj koži. Ono što je veoma bitno jeste da je njena uloga snažno vezivanje vode.

Vremenom, koža stari, procenat hijaluronske kiseline se smanjuje i koža postaje opuštena, dehidrirana, naborana, neelastična.

 Zato, kao preventivu tome, a i lečenje takvog stanja kože, koristimo hijaluronsku kiselinu u obliku gela (hijaluronski filer).

Fileri su sredstva koja su namenjena da budu potpora kože i sluzokože i na taj način se vrši popunjavanje praznina do kojih vremenom dolazi usled starenja i drugih faktora. Najčešće se primenjuju u regiji lica, ali svoju primenu mogu ostvariti i na drugim delovima tela.

 Na šta sve možemo primeniti hijaluronske filere?

popunjavanje bora   podmlađivanje lica  korekcija usana  punjenje (volumen) usana   smanjenje asimetrije usana  korekcija krive linije nosa  korekcija asimetrije na licu  naglašavanje jagodica

Kakav je postupak tretmana?

U zavisnosti od toga šta klijent želi da postigne, primenjuju se različite vrste filera, o čemu odlučuje stručna osoba koja radi tretman.

 Postupak je kratkotrajan ( do pola sata ), bezbolan ( pre tretmana se aplikuje anestetik u vidu kreme ili injekciono ), a nakon njega se može nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Hijaluronski filer se ubacuje tankom iglom, određena kubikaža, a efekat je vidiljiv odmah nakon ovog postupka.

Najćešća pitanja:

Da li fileri mogu da izazovu alergijsku reakciju?   Hijaluronski filer se proizvodi sterilan u obliku gela i njegova prednost je ta što je permanentan u odnosu na druge implante i nije životinjskog porekla, tako da ne može da izazove alergijsku reakciju. Koliko dugo traju rezultati ( efekti )?                                               Filer može trajati i do 24 meseci, u zavisnosti od toga gde je ubačen. Prvi put kada se koža napuni filerom, efekat je 8-12 meseci, a kanije redovnim popunjavanjem i do 24. Razlog toga je postepena razgradnja hijalurona u organizmu.  Kako ću izgledati nakon tretmana?  Nakon tretmana postoji indicija za blago crvenilo i otok koji nestaje nakon 24h. Može se nastaviti dalje sa dnevnim aktivnostima, bez ikakve bojazni da će se to proširiti ili se nešto slično desiti. Izgledaćete osveženo, lepše i zadovoljnije.   Šta se savetuje nakon intervencije? Savetujemo ne konzumirati alkohol 24h sata nakon intervencije, kao i izbegavanje saune, solarijuma i prirodnog sunca, isti vremenski period.Bazen takođe izbegavati jedan dan, kao i trenige. Za upotrebu hijaluronskih filera nema starosne granice, nabolje je uraditi ih preventivno, nakon pojave prvih bora, i drugih znakova starenja kože.

SALON
Voke Savića,11550 Lazarevac
011 8129 965
064 18311 74

Milica Miljević
kozmetičar
salonbellacuta@gmail.com