‘’U službi Vaše lepote”Pratite nas Facebooku

Lipoliza:


 

                                                 


         

 

 

             Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu,pomoću koje možemo izmeniti oblik delova tela ili lica.Na kojim delovima tela se lipoliza najčešće primenjuje?Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se upornim vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva metoda se primanjuje na butinama, stomaku,bokovma, zadnjici i podbradku.Koje se supstance koriste prilikom tretmana? Supstance koje se koriste za tretman lipolize su 5% Phosphatydil cholin i Dezoksipholat, enzimi koji se već duži niz godina koriste venskim putem kod podsticanja jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije. Prilikom primene, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo.

          Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz našeg organizma. Potrebno je naglasiti da se ovim postupkom ne menja nivo holesterola i triglicerida u krvi. 

Od kada je tretman lipolizom u upotrebi? 

Navedene aktivne supstance se sa velikim uspehom još od 1995. godine koriste u estetskoj medicini za preoblikovanje lica i tela.

 

Kako izgleda tretman lipolize?

 

           Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je bezbolan ali se nakon 15 minuta od aplikacije razvija osećaj peckanja, crvenilo i otok tretiraneregije. Nakon dva sata nestaje crvenilo i bol a otok moze tajati i do 7 dana nakon završetka tretmana. Naredne 2-3 nedelje,kod nekih osoba,postoji osetljivost pri pritisku na tretirano masnotkivo. Efekat tretmana se vidi 15-20 dana nakon aplikacije.

Koliko traje tretman lipolize?

          Tretman lipolize traje 20 do 30minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije.

 

Postoje li prednosti lipolize u odnosu na liposukciju?

 

          Da. Prednost lipolize u odnosu na liposukciju je u nemogućnosti nastajanja neravnina na tretiranim delovima tela i fibroze, ukoliko se adekvatno aplikuje lipolitik.

 

Koliko tretmana je potrebno?

 

           Jedna regija se tretira sa 2 do 6 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je ujednacen a lipolitik deluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga.

 

Postoje li neke komplikacije tokom ili posle tretmana?

 

           Tokom tretmana mogu nastati modrice pa se savetuje pauza u uzimanju sredstava koje razredjuju krv, poput Andola, Acetisala, Ginko bilobe, Vitamina E. Pojava bolnih čvorića je uobičajena i prolazna a posledica je razvijanja upalnog procesa pri razgradnji masti. Tri dana nakon tretmana može se početi sa masažama i uobičajenim vežbanjem. Preporučuje se unošenje od 1,5 do 2 litra tečnosti dnevno.

 

SALON
Voke Savića,11550 Lazarevac
011 8129 965
064 18311 74

Milica Miljević
kozmetičar
salonbellacuta@gmail.com