‘’U službi Vaše lepote”Pratite nas Facebooku

Mezoterapija:


 

 Mezoterapija kao uspešna i delotvorna procedura, pokazala se jednom od najboljih metoda rešavanja problema kože i njenih stanja. Već duže od pola veka se koristi u terapiji bola, a poslednjih godina i u esetetkoj medicini.

 

Šta je mezoterapija?

 

Mezoterapija je medicinsko estetska procedura pri kojoj je mikroiglama, injekcijama, ubacuju razne lekovite supstance sa aktivnim sastojcima, u slojeve kože ( epiderm i derm).                           Mezoterapijom se uglavnom ubacuju vitamiini, minerali, aminokiseline. Cilj mezoterapije je da stimuliše ćelijsku aktivnost, podiže tonus, ishrani tkivo, popunjava bore i vrši prevenciju bora. Bitno je napomenuti da se kod mezoterapije prema svakom klijentu prilazi individualno, a samim tim je i efikasnost tretmana potvrđena.

 

Šta je sastav mezokoktela?

 

aminokiseline  lipolitici  vitamini i njihovi kompleksi   venotonici preparati biljnog porekla   Koji koktel će se primeniti u toku tretmana, odlučuje lekar, kao i koliko tretmana je potrebno.

 

Koje tretmane rešava mezoterapija?

 

prevencija bora    uklanjanje bora    nega kože  tretmani celulita i lokalnih masnih naslaga fleke na koži opadanje kose  tretman akni  Najčešće se mezoterapija radi po zonama tela, a podela je sledeća:  zona butina i zadnjice    zona stomaka i pojasa  zona ruku i ramenog pojasa

 

Kako izgledaju tretmani mezoterapije i koliko ih je potrebno uraditi?

 

Potrebno je uraditi seriju terapija, u zavisnosti koji deo tela se tretira ,kao i od toga koji se koktel ubacuje. Tretmani se mogu raditi na 2, 3 ili 4 nedelje. Jedna serija može sadržati od 3 - 12 tretmana, što je kod svake osobe drugačije i to određuje lekar, na osnovu stanja kože. Sama procedura se sastoji u aplikovanju koktela, uskim iglicama, malim ubodima, na 2mm dubine, na svaki centimatar do dva širine. Anestezija nije neophodna, ali je moguća u vidu kreme.

 

Da li su mezoterapija i lipoliza ( razgradnja masti) različite procedure?                                                        

 

Ove dve procedure jesu različite i najčešće se kombinuju za bolji rezultat.

 

U kom periodu se može raditi mezoterapija?

 

Mezoterapija se moze raditi tokom cele godine.                                                                                     Procedura mezoterapije je potpuno bezbedna, bez neželjenih efekata. Traje oko 30-45 min i dalje se može nastaviti sa fizičkim aktivnostima.

SALON
Voke Savića,11550 Lazarevac
011 8129 965
064 18311 74

Milica Miljević
kozmetičar
salonbellacuta@gmail.com