‘’U službi Vaše lepote”Pratite nas Facebooku

Laserska epilacija:


 CENOVNIK

TRAJNA EPILACIJA DIODNIM LASEROM

                        

  • Šta je laserska epilacija?

Epilacija diodnim laserom je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove i boje kože. Optimalna talasna dužina impulsa od 810ηm omogućava efikasan, siguran i trajan rezultat.

  • Prednost epilacije diodnim laserom u odnosu na druge procedure.

Američka asocijacija FDA 2006. godine priznala je diodni laser kao laser za TRAJNO uklanjanje dlaka, pored Aleksandrit lasera i NdYag lasera (IPL i SHR sistemi nisu priznati od FDA).

Velika prednost diodnog lasera u odnosu na IPL, SHR i ELOS tehnologiju je u činjenici da se dlake nakon tretmana navedenim laserom trajno uklanjaju. Druga njegova prednost je mogućnost produženja trajanja impulsa od 5 do 400µs i povećanja energije do 160J/cm2 da bi se uklonile i sasvim uporne, tanke ili vrlo svetle dlake. SHR sistem istom brzinom uklanja dlake kao i diodni laser, ali je zbog slabijeg termičkog efekta xenon lampe i manje energije, period ponovnog oporavka dlaka skraćen i iznosi oko godinu dana.

Takođe, prednost diodnog lasera u odnosu na IPL aparate je što su dlake trajno uklonjene i ne vraćaju se posle 1 ili 2 godine, a tretmani su mnogo bezbolniji nego tretmani sa Yag ili Aleksandrit laserom.

  • Da li je tretman diodnim laserom bolan?

Smatra se da je ovo jedna od najbezbolnijih metoda trajnog uklanjanja dlaka.

Moderni laseri za epilaciju, među koje spada i diodni laser, tokom uklanjanja dlačica istovremeno i hlade kožu.

Na delovima tela koji su osetljiviji na bol, poput prepona ili delova leđa i pazuha, kao i tamo gde je gustina folikula veća, može se osetiti blago do umereno peckanje, ali većina pacijenata to dobro podnosi.

  • Koji se sve delovi tela mogu tretirati diodnim laserom?

Ovim laserom se mogu uklanjati dlake sa svih delova tela – prepona, pazuha, lica, ruku i nogu, stomaka i grudi, leđa.

  • Procedura

Poželjno je da pre prvog dolaska klijent istog dana obrije dlake sa željene regije (ovo isključuje dlake na licu). Procedura same epilacije se sastoji u tome da se laser prisloni na kožu, prethodno namazanu ultrazvučnim gelom zbog boljeg prijanjanja glave lasera. Nakon toga se laserom, parcijalno, prelazi definisana regija, uz kontinuirano emitovanje impulsa. Dužina trajanja tretmana epilacije zavisi od veličine tretirane regije (od 5 do 45 minuta).

  • Broj tretmana

Kod epilacije diodnim laserom se skida oko 80% dlaka u fazi rasta. Prosečan čovek ima oko 4 generacije dlaka koje na telu rastu u razmacima od 4 nedelje na licu, 5-6 nedelja na telu i 8-10 nedelja na nogama. Na osnovu toga, potrebno je uraditi minimalno 4 tretmana kako bi se tretirale sve navedene generacije dlaka.

Svetlije I tanje dlake apsorbuju manje svetlosne energije lasera, pa je u proseku potrebno 2-3 tretmana više nego za standardne dlake. Nakon 6 tretmana u standardnom slučaju, ostaće samo oko 20% veoma tankih I svetlih dlaka. Tokom narednih 5 godina vratiće se oko 10% dlaka, što se smatra zanemarljivim I mogu se naknadno tretirati.

  • Nakon tretmana

Nakon tretmana kod nekih osoba pojavi se blago crvenilo koje nestaje u roku od 30min.

Dlake ne otpadaju momentalno već nakon 10-14 dana. Prvih nekoliko dana dlake će rasti, nakon čega bi se rast zaustavio, dok bi nakon 10 dana same ispadale. Nakon tri nedelje pojaviće se ostrvca tj. regije bez dlaka i to će trajati dok ne dođe sledeća generacija. U periodu dok čekate sledeći tretman, tretiranu regiju nemojte depilirati I dlačice čupati pincetom, već ih brijte.

  • Ko se može podvrgnuti tretmanu epilacije diodnim laserom?

Dlake se bez ikakvih posledica ili neželjenih efekata mogu ukoniti već kod tinejdžera I dece iznad 11 godina.

Tretmanu se mogu podvrgnuti muškarci i žene, počev od perioda adolescencije. 

  • Kontraindikacije

Pre tretmana, klijenti se najmanje 2 nedelje ne smeju izlagati UV zracima (sunce ili solarijum). Ako ste se upravo vratili sa letovanja, sačekajte 3-4 nedelje pre nego što dodjete na tretman. Nakon tretmana možete već nakon 5 dana uživati u sunčanju ili ići u solarijum.

Trudnice se ne smeju tretirati.

 

 

 

SALON
Voke Savića,11550 Lazarevac
011 8129 965
064 18311 74

Milica Miljević
kozmetičar
salonbellacuta@gmail.com