‘’U službi Vaše lepote”Pratite nas Facebooku

Depilacija:


 

Depilacija se može izvršiti toplim i hladnim voskom. Svaka od tehnika ima svoje prednosti i mane.

U poslednjih par godina sve je više zastupljena metoda hladnim voskom.

v  Prednosti depilacije hladnim voskom su:

-        niža radna temperatura (preporučuje se za osobe koje su osetljive na toplotu i koje imaju izražene kapilare i vene na nogama),

-        skraćeno vreme postupka rada (bolje se skidaju sitnije dlačice i nema ponavljanja postupka kao kod depilacije toplim voskom),

-        uporebljeni vosak se baca (nema opasnosti od infekcije. Takođe, topli vosak se topi na 100°C i samim tim se ubijaju sve bakterije i gljivice, što ga čini potpuno sterilnim).

Ne preporučujemo depilaciju bikini zone hladnim voskom. Na bikini zoni može doći do stvaranja podliva, jer je koža tu izuzetno tanka, dok se kod depilacije toplim voskom, to gotovo nikada ne dešava.

v  Prednosti depilacije toplim voskom:

-        kada su u pitanju guste, jake malje topla depilacija predstavlja bolje rešenje jer nema kidanja dlaka,

-        dosta je prijatnija metoda kod osoba sa izrazito suvom kožom (zbog smole koja se nalazi u toplom vosku).

 Metoda za koju se odlučite predstavlja stvar vašeg ličnog izbora.

 Treba izbegavati odlazak na bazen i na ostala javna kupališta 24h nakon depilacije, odnosno kupanje u moru 48h nakon depilacije, jer je rizik od infekcije i upale veći.

 Najoptimalniji vremenski period za toplu depilaciju je jednom mesečno i to polse mesečnog ciklusa, jer pojačan rad hormona pre i tokom ciklusa utiče na ubrzan rast dlačica. Pre svakog tretmana depilacije preporučuje se piling tela, kako bi se skinuo izumrli sloj ćelija sa površine kože i uzvukle urasle dlake.

SALON
Voke Savića,11550 Lazarevac
011 8129 965
064 18311 74

Milica Miljević
kozmetičar
salonbellacuta@gmail.com