Epilacija

Šta je epilacija?

Epilacija predstavlja potpuno komforan, bezbedan i najbolji način za trajno uklanjanje neželjenih dlačica. Trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, za sve tipove i boje kože, kako kod žena tako i kod muškaraca. Jedino ograničenje trajne epilacije je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka, tj. dlaka koje ne sadrže pigment, kao i dlaka sa crvenim pigmentom. Laserom se mogu uklanjati dlake sa svih delova tela – prepone, pazuh, lice, ruke i noge, stomak i grudi, leđa.
epilacija

Tretman epilacije

Pre samog tretmana potrebno je regiju koju tretiramo obrijati. Prvih nekoliko dana dlake će rasti, nakon čega bi se rast zaustavio, a nakon 10 dana one same ispadaju. Nakon tretmana dlake ne otpadaju momentalno već nakon 10 do 14 dana Tokom vremenskog perioda otpadanja, dlake se ne smeju tretirati brijačem! Nakon tri nedelje pojaviće se ostrvca, regije bez dlaka i ona će trajati dok ne dođe sledeća generacija dlaka. U periodu dok čekate sledeći tretman, tretiranu regiju nemojte depilirati, koristiti depil kreme, depilator, I nemojte dlačice čupati pincetom, već ih uklanjajte brijačem. Oslobodite se neželjenih dlačica, I zaboravite na brijače, depilatore, depil kreme…Za lepšu I glatku kožu, epilacija je pravo rešenje za Vas.
Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno uklanjanje neželjenih dlačica. Trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca. Epilacija predstavlja najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove i boje kože. Optimalna talasna dužina impulsa od 810ηm omogućava efikasan, siguran i trajan rezultat. Jedino ograničenje trajne epilacije je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment, i dlaka sa crvenim pigmentom.

Prednost epilacije u odnosu na druge procedure

Epilacija pruza brze i trajne rezultate uklanjanja dlaka, za razliku od brijanja, depilacije, depilatora, depil krema… Ova metoda je izbor i kod osoba koje imaju problem sa uraslim dlakama kako na licu tako i na telu. Problem uraslih dlaka je često ne samo estetski, već i zdravstveni problem. Američka asocijacija FDA 2006. godine priznala je diodni laser kao laser za TRAJNO uklanjanje dlaka pored Aleksandrit lasera i NdYag lasera (IPL i SHR sistemi nisu priznati od FDA). Velika prednost u odnosu na IPL, SHR i ELOS tehnologiju je u činjenici da se dlake nakon tretmana navedenim laserom trajno uklanjaju. SHR sistem istom brzinom uklanja dlake kao i diodni laser, ali je zbog slabijeg termičkog efekta xenon lampe i manje energije, period ponovnog oporavka dlaka skraćen i iznosi oko godinu dana.
laserska_epilacija2

Da li je tretman epilacije bolan?

Moderni laseri za epilaciju tokom uklanjanja dlačica istovremeno i hlade kožu. Na delovima tela koji su osetljiviji na bol, poput prepona ili delova leđa i pazuha, kao i tamo gde je gustina folikula veća, može se osetiti bol do umereno peckanje, ali većina klijenata to dobro podnosi. Dakle, osećaj bola je individualan i zavisi od gustine i jačine folikula, kao i od osetljivosti klijenata i regije koja se tretira. Tretmani kratko traju, tako da je bol zanemarljiv u odnosu na rezultate koje klijent dobija nakon tretmana.

Koji se sve delovi tela mogu tretirati?

Ovom metodom mogu se uklanjati dlake sa svih delova tela – prepona, pazuha, lica, ruku i nogu, stomaka i grudi, leđa.

Procedura

Poželjno je da pre prvog dolaska klijent istog dana obrije dlake sa željene regije. Procedura same epilacije se sastoji u tome da se laser prisloni na kožu, prethodno namazanu ultrazvučnim gelom. Nakon toga se parcijalno, prelazi definisana regija, uz kontinuirano emitovanje impulsa. Dužina trajanja tretmana epilacije zavisi od veličine tretirane regije (od 5 do 45 minuta).
Pre nego što odlučite da uradite trajnu epilaciju, savetuje se da prodje 3-4 nedelje od poslednje depilacije. Tokom trajanja tretmana ne treba raditi depilaciju voskom, električnim depilatorom i kremama za depilaciju. Dlake se isključivo uklanjaju brijačem. Dobro bi bilo da pre prvog tretmana klijent dodje na konsultaciju.

Zašto je potrebno uraditi više tretmana?

Dlake rastu u ciklusima koji se ponavljaju. Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta:

1. Anagena – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu
2. Katagena – prelazna faza.
3. Telogena – faza mirovanja (spavanja) i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.

Kako nisu sve dlačice u istoj fazi rasta kada radimo tretmane, potrebno je ponovo uraditi tretman nakon 4 nedelje na licu, a na telu nakon 4-6 nedelja, kako bi smo „uhvatili“ dlačice koje nisu tokom prvog tretmana bile u fazi aktivnog rasta. Iz tog razloga se radi serija tretmana.
Svetlije i tanje dlake apsorbuju manje svetlosne energije lasera, pa je u proseku potrebno 2-3 tretmana više nego za standardne dlake. Nakon 6 tretmana u standardnom slučaju, ostaće samo oko 20% veoma tankih i svetlih dlaka. Tokom narednih 5 godina vratiće se oko 10% dlaka, što se smatra zanemarljivim i one se mogu naknadno tretirati.

Nakon tretmana

Nakon tretmana kod nekih osoba pojavi se blago crvenilo koje nestaje u roku od 30min.
Dlake ne otpadaju momentalno već nakon 10-14 dana. Prvih nekoliko dana dlake će rasti, nakon čega bi se rast zaustavio, dok bi nakon 10 dana same ispadale. Za taj vremenski period dlake se ne smeju tretirati
brijačem! Nakon tri nedelje pojaviće se ostrvca tj. regije bez dlaka i to će trajati dok ne dođe sledeća generacija. U periodu dok čekate sledeći tretman, tretiranu regiju nemojte depilirati, koristiti depil kreme, depilator, i nemojte dlačice čupati pincetom, već ih uklanjajte brijačem.

Ko se može podvrgnuti tretmanu epilacije? 

Epilacija je metoda kojoj se mogu podvrgnuti jednako i žene i muškarci, bilo da žele da tretiraju neku manju ili vecu površinu na telu.
***Epilacija je potpuno bezbedna metoda i koža posle tretmana ostaje nepromenjena, bez neželjenih pigmentacija i ožiljaka.

Kontraindikacije

  • trudnoća,
  • onkološke bolesti kože,
  • osobe koje imaju herpes, psorijazu ekcem i slično
  • hormonska terapija koju treba realizovati u naredna tri meseca ili primanje lekova iz grupe tetraciklina,
  • hronične bolesti: sistemski lupus, epilepsija, dijabetes,
  • oštećenje kože u regiji tretmana,
  • prisustvo srčanog stimulatora,
  • duboki hemijski piling u poslednja 3 meseca, – mentalna nestabilnost ili nerealna očekivanja

Oslobodite se neželjenih dlačica, I zaboravite na brijače, depilatore, depil kreme…Za lepšu I glatku kožu, epilacija diodnim laserom je parvo rešenje za Vas.