Fitopiling

FITOPILING, odnosno terapeutski biljni piling, za razliku od ostalih pilinga, dejstvo ima na svim slojevima epiderma, i nema apsolutno nikakvih štetnih posledica. Sastojci koji se koriste za fitopiling su prirodni i biološki aktivni. Fitopilingom se izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože.

Preparati za fitopiling pozitivno utiču na metabolizam kože, poslešuju obnavljanje turgora(elastičnost i zategnutost kože). Fitopiling, u odnosu na ostale vrste pilinga ima produženo dejstvo. Efikasnost fitopilinga je velika, rezultati su vidljivi odmah.


Postoji vise vrsta fitopilinga, tako da svaki od njih ima drugaciju namenu, u zavisnosti od tipa i stanja koze.

Bebi fitopiling

Nova varijanta fitopilinga, poboljšana formula sa umirujućim biljkama, magnezijumom i cink oksidom. Maska u obliku praha, poseduje aktivno resorbujuće dejstvo, namenjena za lečenje mlade i nečiste kože, i kože sklone aknama. Poboljšava mikrocirkulaciju u tkivima, normalizuje rad lojnih žlezda, eliminiše toksine i štetne materije, sprečava nastanak komedona. Odličan tretman za veoma mlade kože, već od devete godine. Aktivni sastojci su suvi ekstrakt mente, žalfije, morskih algi i sunđera, kineske porculanske gline, cink oksid, magnezijum.

Fitopiling pasta

Fitopiling pasta sa morskim sunđerom, puderom rubina, safira i korala. Morski sunđer i puder korala su mikroskopske iglice silicijum dioksida. Prodiranjem u gornje slojeve kože stimulišu kožu, dolazi do oslobađanja histamina i drugih biološki aktivnih supstanci, stimuliše se proces eksfolijacije gornjih slojeva kože. Tokom rada tretmana klijent oseća peckanje I žarenje upravo zbog tih sitnih iglica. ⠀

Fitopiling terapija je posebno razrađena za:

Obnavljanje rožnatog sloja epiderma ⠀

Aktivaciju sinteze kolagena i elastina i svih fizioloških procesa u koži

Izravnavanje reljefa kože i poboljšanje njene teksture

Izjednačavanje boje kože ⠀

Eliminisanje hiperpigmentacije

⠀ Efikasno rešenje različitih estetskih problema

Podmlađivanje

Korekcija fotostarenja

Eliminisanje hiperpigmentacije i post akne

UPOTREBOM FITOPILINGA dobija se intenzivna hiperemija kože. Sa povećanom cirkulacijom,povećava se i ubrzava metabolizam i rast ćelija,što rezultira ubrzanom sintezom kolagena,elastina, i hijaluronske kiseline.
Eksfolijacija preporučuje se u tretiranju ožiljaka,fleka od akni i bora,kao i za podmladjivanje kože u cilju tretiranja akni i regulisanja masnoće. Fitopiling je veoma efikasan i daje brze rezultate.