Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je neinvazivna metoda kojom se pomoću dijamanske glave pilinguje koža I time podstiče njeno intenzivno obnavljanje. Dijamantska mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom I vakumom koji ujedno vrši I vakum

masažu što doprinosi boljem čišćenju lica, ali I poboljsava cirkulaciju I limfne drenažu. Na taj način se podstiče rast novih ćelija u bazalnom sloju.

Kod masnih koža npr.kod mladih ne dolazi do redovnog ljuštenja starih ćelija, što stvara sklonost ka aknama, tako da se ovaj tretman preporučuje I mladim I zrelim kožama.

 

Kako mikrodermoabrazija deluje na kožu?

 

Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogucava bolja ćelijska ishrana, brže I potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena I elastina I izazovu produkciju novih ćelija. Mikrodermoabrazija je vrsta tretmana kojom se održava mladalački I svez izgled kože, ublažavaju se bore, pigmentacije uzrokovane suncem, reguliše pojačano lučenje sebuma.

✔ Poboljšava tonus I teksturu kože

✔ Smanjuje staračke pege(hiperpigmentacije), fotooštecećne kože

✔ Smanjuje male bore I proširene pore

Mikrodermoabrazija je vrsta tretmana koja se može raditi cele godine. Može se raditi samostalno, ili u kombinaciji sa drugim tretmanima.

Ukoliko želimo da osvežimo kožu dovoljno je uraditi samo jedan tretman, I on se može izvoditi na svim tipovima kože, a može se kombinovati sa sledecim tretmanima, npr.hemijski piling, kiseonik tretmanom, kao priprema za invazivnije tretmane ili mezoterapiju.

Poboljšanje kože je vidljivo već nakon prvog tretmana. Koža postaje glatka I ten se ujednačava.

Za optimalan efekat potrebno je uraditi seriju 4-6 tretmana, jednom u 7 dana. Nakon tretmana povećana je osetljivost kože na Sunčeve zrake, I zbog toga se ne treba izlagati suncu 24h nakon tretmana.

Tretman je veoma prijatan, bez perioda oporavka kože i rezultati su odmah vidljivi.